Over ons

Over ons

Het gebouw waar onze moskee in is gehuisvest is in 1920 gebouwd als Nieuw-Apostolische kerk. Verder kenmerkt het gebouw zich door de architectuur die geheel in Amsterdamse school stijl is gebouwd. Toen de Islamitische gemeenschap van Moskee Nour in 1987 het pand aan de Bellamystraat 109 moest verlaten is het pand aan de Witte de withstraat 96 in het jaar 1986 aangekocht door de Islamitische gemeenschap van Moskee Nour. Het gebouw is inmiddels uitgeroepen tot een gemeentelijk monumentaal pand.


Stichting “De moskee Nour” is een stichting met een Islamitisch oogmerk waarbij wij onze leden proberen te faciliteren in het aanbidden van Allah. Naast de dagelijkse gebeden is het
lezen en onderwijzen van de Koran, het Boek van Allah, een van de belangrijkste redenen om bij elkaar te komen in de moskee.

Daarnaast is de moskee méér dan alleen een gebedsruimte en streven wij ernaar om een maatschappelijke functie te vervullen. Wij onderhouden goede contacten met onze directe buren maar ook andere instellingen zoals, buurtcommissies, welzijnsorganisaties, politie en de gemeente.