Donaties / Drager worden

Donaties

Nour is het arabische woord voor goddelijk licht en komt meerdere malen keren terug in de Qur’aan. Ook wordt naar de Qur’aan zelf gerefereerd als Licht. Voor moslims is de Qor’aan hun beste vriend en een handleiding voor het leven en dat is waar moskee Nour zich in onderscheidt.

Net als andere moskeeën is Stichting Moskee Nour een plek waar de islamitische gemeenschap samenkomt, bidt en in contact blijft. Ook kunnen kinderen terecht in de moskee voor basisonderwijs waarin gewerkt wordt aan de Arabische taal en waarin ze leren over hun geloof.

Wat moskee Nour uniek maakt is dat het één van de weinige faciliteiten is waar nog volgens de klassieke methode Qor’aan wordt onderwezen. Hierbij worden de nieuwe verzen op hout geschreven met inkt en een pen van bamboe. Wanneer de leerling succesvol deze verzen gememoriseerd en overhoord heeft mag deze de verzen van het bord vegen om de volgende verzen op te schrijven. De Qur’aan wordt in onze moskee vooral in de stijlen Hafs en Warsh gedoceerd, maar dankzij onze leraren Redouan Aït Hassou en Rachid Hamcha kunnen er meer stijlen gedoceerd worden, zoals Qalun, Al-Douri en Al-Sousi bijvoorbeeld.
Moskee Nour is op zoek naar mensen die de moskee zullen dragen. Deze dragers krijgen een speciale band met onze moskee en zijn naast onze leden de ruggengraat van de moskee. De dragers zorgen ervoor dat de maandelijkse vaste lasten gedekt kunnen worden, een renovatie op de huidige moskee gerealiseerd kan worden en dat de Da’wah activiteiten vermeerderd worden.

Aanmelden is simpel. Selecteer hieronder het bedrag dat je maandelijks wilt doneren en vul vervolgens het formulier in.

Na de aanmelding machtig je ons om maandelijks het opgegeven bedrag van jouw rekening af te schrijven.

Ook bestaande leden kunnen vanaf nu via deze manier hun maandelijkse donaties doen. Hiervoor dien je na het aanmelden een mailtje te sturen met daarin jouw naam, chart, en lidnummer naar info@nourmoskee.nl.


Afmelden kan ook door een mailtje te sturen naar info@nourmoskee.nl

Drager worden

Met een doorlopende Sadaqah Jariyah, blijft jouw donatie doorwerken, zelfs na jouw leven. Jouw doorlopende donatie draagt bij aan de voortdurende groei van onze moskee en de zegeningen ervan zullen jou blijven bereiken. Moge Allah je eeuwige beloningen schenken voor deze doorlopende liefdadigheid. Sluit je vandaag aan en laat jouw bijdrage voortduren!

Kies het gewenste bedrag dat u maandelijks wilt doneren:

“Wanneer de mens sterft, houden zijn daden op, behalve drie: een doorlopende liefdadigheid, kennis waar anderen profijt van hebben of een oprechte zoon (of dochter) die smeekbeden voor hem verricht.”


Deze hadith werd overgeleverd van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) Sahih Muslim.